Voorkom dichtvriezen waterleiding

De dagen worden weer kouder en de kans op vorst wordt groter. Hierdoor loopt men het risico dat de waterleiding bevriest. Helemaal als de watermeter zich buiten het huis bevindt.

U kunt stappen ondernemen om dit te voorkomen. Neem tijdig voorzorgsmaatregelen om bevriezing van de waterleiding en watermeter te vermijden. PWN (Waterleidingbedrijf Noord-Holland ) geeft tips op hun website, zoals het inpakken van de watermeter met isolatiemateriaal. Dit kan gewoonweg bubbelstjesplastic zijn of vuilniszakken met oud papier. Of een oude deken. Let op: Als er ook een gasmeter in de ruimte bij de watermeter zit dan moet de ruimte wel geventileerd worden. Isoleer in dat geval alleen de waterleidingen en watermeter en niet de kieren van het luik achter de voordeur.

Daarnaast kunt, als u langere tijd van huis bent, de hoofdkraan dichtdraaien en de waterleiding aftappen.

Voor meer info: www.pwn.nl/vorst

Voorkom dichtvriezen waterleiding

Buurt Energieklusdagen op 1 en 4 september 2021

Woont u in een van de wijken Keverdijk, J.P. Thijssepark of Vierhoven?
Kom dan langs tijdens de door Wattnu georganiseerde Buurt Energieklusdagen. Tijdens deze dagen helpen de vrijwillige energiecoaches van Wattnu* u graag. Zij geven gratis producten en tips hoe het huis koel te houden in de zomer en welke energiebesparende maatregelen er in huis te nemen zijn.

Neemt u de brief mee die u van de woningstichting hebt gekregen. Met die brief krijgt u advies en gratis producten.

Op warme dagen is het goed om na te denken hoe we op een energiezuinige manier onze huizen koel kunnen houden. Wist u dat u met een paar kleine maatregelen zelf ook al veel energie kunt besparen in uw woning? Er zijn gratis energiebesparende producten te halen zoals een ventilator, LED lampen, radiatorfolie of een waterbesparende douchekop. U kunt desgewenst hulp krijgen bij het aanbrengen van deze producten van een Energieklusser en hiervoor een afspraak maken.

Tijdens de klusdagen zijn de algemeen geldende richtlijnen van de RIVM van toepassing. Er wordt voldoende afstand gehouden en er zijn desinfecteermiddelen aanwezig. Bewoners die niet bij de Buurt Energieklusdagen kunnen zijn en andere inwoners van Gooise Meren kunnen een waardebon aanvragen t.w.v. €50 via www.wattnu.org/waardebon
Voor komend jaar heeft Wattnu nog meer Buurt Energieklusdagen in de planning staan.

Voor wie: bewoners Keverdijk, J.P. Thijssepark, Vierhoven
Wanneer: woensdag 1 en zaterdag 4 september tussen 12 -17 uur
Waar: bij de Plus aan de Evert de Bruijnstraat

* Deze bijzondere actie is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van het Rijk i.s.m. gemeente Gooise Meren. Het gratis verstrekken van energiebesparende producten geldt zolang de voorraad strekt en is alleen bedoeld voor bewoners van Gooise Meren. Per adres/bewoner kan men éénmaal energiebesparende producten krijgen. Voor meer informatie over lopende projecten van Wattnu, de voorwaarden van de actie en/of hun privacybeleid, kijk op www.wattnu.org.

Energieklusdagen Wattnu

Samen bouwen aan een Vitale Regio

Mooi nieuws, het woonakkoord 2021 – 2025  ‘Samen bouwen aan een vitale en toegankelijke regio’ is een getekend!

Het akkoord beschrijft de gedeelde ambities van de Provincie Noord-Holland, gemeenten en woningcorporaties. Samen willen de partijen meer mensen een betaalbare woning bieden. Tot 2040 worden er in de regio 11.500 woningen toegevoegd, waarvan bijna 3.000 sociale huurwoningen. Het aandeel sociale huurwoningen groeit zo mee met de woningvoorraad. De voorraad betaalbare middeldure woningen groeit met 1500.

Het woonakkoord 2021-2025 regio Gooi en Vechtstreek is ondertekend door provincie Noord-Holland, de gemeenten: Blaricum, Gooise Meren, Huizen, Laren en Weesp. En de woningcorporaties: De Alliantie, Dudok Wonen, Het Gooi en Omstreken, Woningstichting Naarden, Woningstichting Vecht en Omstreken, Ymere, Woonzorg Nederland en Habion.

(De gemeenten Hilversum en Wijdemeren hebben met instemming kennis genomen van het regionale woonakkoord en tekenen na afronding van het proces met hun lokale woonvisie)